Op 9 NS-stations door heel Nederland verschijnen tijdens de week tegen eenzaamheid boodschappen geschreven of getekend door kinderen van Stichting IMC Weekendschool. Boodschappen als “maak eens een praatje” of “je bent welkom” zijn verwerkt in prachtige lichtprojecties van kunstenaars Machteld Aardse en Femke Kempkes.

Het bedrijf Pronorm verzorgt de techniek om deze dia’s via projectoren in de openbare ruimte op te laten lichten. Van Vlissingen tot Winschoten en van Heerlen tot Amsterdam wordt deze hele week lichtpost de wereld in gestuurd van kinderen over eenzaamheid. 

Kinderen van Stichting IMC Weekendschool zijn gevraagd hun gedachten te laten gaan over het thema eenzaamheid. Wat betekent dit voor hen en wat zouden ze daarover willen zeggen. Misschien een boodschap gericht aan een persoon of het uitdrukken van wat zij zelf hebben ervaren of simpelweg een boodschap naar iedereen? Uit die honderden bijdragen hebben kunstenaars Machteld Aardse en Femke Kempkes een selectie gemaakt. Zij zijn bekend van diverse lichtkunstwerken in de openbare ruimte. Doordat de Nederlandse Spoorwegen dit project hebben omarmd is een uniek project ontstaan: tegelijkertijd op 9 NS-locaties tijdens de week van de eenzaamheid dagelijks deze boodschappen die een groot publiek bereiken.

 

Meer weten over de samenwerkende partners?

Weektegeneenzaamheid

Stichting IMC Weekendschool

Femke Kempkes

Machteld Aardse

NS

Pronorm

Duet Digital

 

In welke stationshallen?

Heerlen

Nijmegen

Eindhoven

Breda

Vlissingen

Amsterdam Amstel

Hilversum

Amersfoort

Winschoten (buitenprojectie)

 

De projecties zijn te zien in de stationshallen en op de tijdstippen: 06.00 uur – 09.00 uur en 17.00 uur – 23.00 uur